Image1\
 

Kyllingetarteletter


Til ca. 12 personer

Ingredienser:

Pose med 1 kg kyllingefilet
2 dl mælk
1 dl piskefløde
50 g smør
4 spsk hvedemel
2 dåser asparges/champignon som hakkes (man kan også kombinere begge ting)
24 tarteletforme
2 Løg kan bruges, hvis man ønsker det
Krydderier: Man kan udover salt og peper evt tilsætte kurkum/karry, sab3 bharat,


Fremgangsmåde:

1. Hak løg til små tern. Skær derefter kyllingefiletterne i små tern også.
2. Svits løgene i en gryde og put derefter kyllingen i.
3. Asparges væden sigtes ned i gryden. Mælk og fløde tilsættes og det koges let op.
4. Rør mel og smør sammen i en kop eller en lille skål til en smørbolle.
5. Tilsæt smørbollen til væsken.

Efter nogle minutters forløb er den kogt ud, hvorefter sovsen piskes godt igennem og koges 5-10 minutter.

Når saucen er kogt igennem tilsættes aspargessnitter/champignonsnitter i. Giv dette et opkog.

Imens varmes tarteletterne i ovnen til de bliver sprøde. Tarteletterne fyldes med kødfyldet.

Tip:
Man kan sagtens bruge andet fyld, end lige kylling eller kød i det hele taget, du kan fx bruge en pose frosne grønsager eller lave en dessert ud af det; brug fx bær eller lign.